Reakties

Reactie Tineke:

Pas thuis realiseerde ik wat je vandaag voor me betekende: een zachte leidende hand met af en toe een kietel. Je hebt me heerlijk op weg gebracht. Thuis zijn ze zeer te spreken over het resultaat: mooi warm, professioneel en vrolijk

Reactie Jacqueline:

Ik heb het een heerlijke middag gevonden in een bijzondere omgeving en voelde me heel welkom bij jullie. Dankjewel daarvoor.

Reactie Rika:

Dank Ada voor je gezellige gastvrijheid, kennis en inspiratie.

Reactie Raymond:

Zoals we plaats moesten gaan nemen in de kleine schoolstoeltjes/bankjes en dat men moest gaan nadenken over kleur en wat voor een gevoel je bij een bepaalde kleur hebt. En ook omdat wij uit de schildersbranche komen was het voor ons natuurlijk van belang dat wij niet gewoon even met een kwast aan de gang zouden gaan. En dat gaf natuurlijk een geweldig interactie van mijn mannen... want hoe krijg je iets op papier zonder pen of kwast!!! En dat is je gelukt. En de samenwerking die we hadden opgezet met laura(www.wat een feest.nl) voor het hapje en drankje liep ook heel goed door elkaar heen. Wat ze heel leuk vonden was ook de ontspannen sfeer die er heerste. Wat voor mij de opzet was hoe krijg ik mannen aan het denken dat kleur een betekenis heeft en dat niet alles maar in vakjargon ral 9001 of 9010 hoeft te zijn. En dat door deze workshop bij jou te volgen is dat aardig gelukt, want ze praten er nu nog steeds over.

Reactie Ali:

Het schilderen op de woensdagochtend is voor mij als een vorm van meditatie een stuk rust, los van de hectiek van tegenwoordig. Het bij jezelf te rade gaan wat je wilt, en hoe je het wilt. Welke kleuren, welke vormen, welke materialen en onderzoeken wat er mogelijk is in alle rust. Soms doe je over een werk een ochtend, maar het kan ook voorkomen dat je ergens een half jaar mee bezig bent.

Eigenlijk is het een vorm van aandacht voor jezelf en tegelijkertijd onderzoeken wat voor jou van belang is. Doordat je je zo focust op het werk wat je onderhanden hebt, is het een mogelijkheid om helemaal in het hier en nu te zijn. Niets anders is belangrijk, alleen dat wat onder je handen groeiende is. Alle keren is het creerenn een proces wat je met jezelf aan gaat ook weer een cadeautje aan jezelf. En ook voor de familieleden want die mogen mee genieten van het gecreerde.
Je vergeet de tijd iets wat we met zijn allen zelf hebbengecreerd of nog beter, je laat de tijd los alsof hij stil mag staan of er niet toe doet.Heerlijk!
Ik kan het iedereen aanraden om jezelf in elk geval zon 8 10 keer aan de schilderochtend (of anders eerst een beginnende cursus bij Janny of Ada!) te verbinden. Durf het aan te gaan je wordt er zelf gelukkiger van.
Je komt in een heerlijke flow die jou goed doet en zelf zie ik het vooral als een cadeau voor of aan jezelf.

Reactie Marja:

Nu schilder en teken ik alweer een paar jaar bij Ada, ik kan mij niet voorstellen dat ik niet meer bij haar zou schilderen, zo natuurlijk voelt het, ik ben blij dat ik haar gevonden heb. Schilderen en tekenen bij Ada is prettig omdat de sfeer goed is. Ada is zichzelf in al haar aanwijzingen, ze laat zoveel mogelijk ontstaan en ze wil graag de ruimte geven aan wat er is. Ada is een ervaren kunstenares en haar ervaring gebruikt ze spontaan, zodra ze er een mogelijke functie voor ziet, hierdoor voelt het altijd goed. Ik ben tevreden over mijn vorderingen en ik hoop nog veel beter te worden de komende 40 jaar.

Reactie Loliet:

Ontzettend bedankt voor een te gekke middag. Het is een ongelooflijk inspirerende plek en ruimte die je creeert. Ik heb er erg van genoten en heb helemaal zin om verder te gaan schilderen. Dus ga ik dat ook maar doen. Ik was gewoon echt even van de wereld en tegelijker tijd voor het eerst in tijden weer helemaal in mijn wereld. Mooie combinatie van muziek en mensen, die stof geeft om te schilderen.

Reactie Estrid:

Weet je wat het zo heerlijk maakt om te schilderen bij Ada? Eerst even landen bij jezelf (beweging naar binnen) alvorens je zelf aan de slag gaat op het lege doek (beweging naar buiten). Op precies de goeie momenten staat ze naast je om je te stimuleren tot meer of juist af te remmen tot minder op die super inspirerende zolder. De tijd is tijdloos als je bezig bent om vorm te geven aan dat wat je werkelijk bezighoudt op dat moment. Smaakt mij naar meer!

Klik hier om naar de startpagina te gaan! Flickr >